Fjernsupport
Studerende
Log ind
Book møde

Optimer dit elektroniske systemdesign med OrCAD X

22. august 2024
4 minutters læsetid
Indholdsfortegnelse

Som ingeniør ved du, at elektronisk systemdesign (ESD) handler om at få hardware og software til at spille sammen perfekt.

Hver eneste komponent – fra mikroprocessorer og hukommelsesenheder til sensorer og strømforsyninger – skal passe sammen for at sikre optimal ydeevne, lavt strømforbrug og høj pålidelighed. For på den måde opnår du bedst et sammenhængende og funktionelt system.

Og her kommer OrCAD X ind i billedet.

Få styr på de vigtigste tekniske parametre

Når du designer elektroniske systemer, skal du hele tiden finde den rette balance mellem funktionalitet, ydeevne, omkostninger og producérbarhed, samtidig med at du overholder industristandarder og -regler. Det kræver en fokuseret og kreativ tilgang, hvor hver beslutning spiller en afgørende rolle for det endelige resultat.

For at hjælpe dig godt på vej har vi samlet de vigtigste nøgleparametre, som du bør have styr på for at skabe det mest optimale design:

  • Funktionalitet
    Systemets funktion er afgørende og styrer dit valg af komponenter. Vælg komponenter, der opfylder dine behov for kommunikation, strømforbrug, sensorer, motorer og lignende.
  • Jævnstrømkarakteristik
    Sørg for, at dine komponenter har de rigtige forsyningsspændinger, spændingstolerancer og logikniveauer (VIH, VIL, VOH, VOL), så du er sikker på, at de fungerer korrekt sammen.
  • Vekselstrømskarakteristik
    Tjek driftsfrekvens, stigningstid, faldtid, forsinkelse, opsætning og holdetider for dine AC-komponenter som frekvensgeneratorer og hukommelsesmoduler.
  • Strømforbrug
    Lavt strømforbrug er vigtigt, især i bærbare og batteridrevede systemer. Dvaletilstand og tomgangstilstand er medvirkende til at spare strøm, når systemet er inaktivt.

Design et solidt Power Delivery Network (PDN)

Power Delivery Network (PDN) er nøglen til stabil strømforsyning i dine systemer. Et godt PDN fordeler strømmen til alle komponenter, reducerer EMI, jord-bounce og strømbølger og sikrer klare returveje for følsomme signaler. For at opnå dette er det vigtigt at have en balanceret strøm- og jordfordeling samt kontrolleret impedans routing. Brug constraint management-værktøjer til at optimere dit PDN-design og sikre, at alle dele fungerer godt sammen.

Ligesom en stabil strømforsyning er vigtig, er effektiv termisk styring afgørende for systemets pålidelighed og levetid. Brug varmeafledere, blæsere og specielle materialer for at holde temperaturen lav. Termisk simulering og modellering hjælper med at forudse og løse varmeproblemer, mens dynamisk termisk styring sørger for, at systemet altid fungerer optimalt.

Sådan gør du dit design mere energieffektivt

Vil du forlænge batterilevetiden, reducere driftsomkostningerne og skåne miljøet? Så ligger svaret i energieffektivitet. Som ingeniør kan du optimere dine systemer ved at bruge nogle smarte teknikker.

Dynamisk spændings- og frekvensskift (DVFS) er en rigtig smart metode. Med dynamisk spændingsskift justeres forsyningsspændingen efter arbejdsbyrden, så systemet bruger mindre strøm, når det ikke er i brug. Dynamisk frekvensskift varierer klokfrekvensen for at matche de aktuelle beregningskrav, hvilket betyder, at en lavere frekvens under lette opgaver sparer energi.

En anden vigtig teknik er power gating. Her kan du bruge specielle transistorer til at slukke strømmen i inaktive dele af systemet, så du mindsker energitab. Derudover kan body biasing justere spændingen i transistorerne for at reducere energitab, når kredsløbene ikke er i brug.

Disse metoder gør dine systemer både mere effektive og pålidelige, samtidig med at de bruger mindre energi og er bedre for miljøet.

Her gør OrCAD X en forskel

OrCAD X gør din designproces mere enkel og effektiv. Med en brugervenlig grænseflade og avancerede visualiserings- og analysefunktioner sikrer du, at dit design er fejlfrit og robust.

OrCAD X gør det nemt at se dit produkt i 3D og finde problemer tidligt med det interaktive 3D-kanvas. Du får hurtigt adgang til vigtige data om dine komponenter og øjeblikkeligt feedback på designfejl med Live DRC. De indbyggede analyseværktøjer som f.eks. OrCAD PSpice hjælper dig med at vælge og placere komponenter optimalt, kontrollere pålideligheden og analysere omkostningerne.

Fire klare fordele ved OrCAD X

OrCAD X optimerer din designproces og giver dig klare fordele:

  1. Forenklet fremstilling og dokumentation
    Med Live DOC sikrer du nøjagtige og synkroniserede fremstillings- og monteringstegninger, mens DesignTrue DFM hjælper dig med at finde fejl allerede tidligt i designfasen, der ellers kan gøre produktionen vanskelig.
  2. Forbedret designkontrol
    Tilpas dit designmiljø med genvejstaster, så det passer til din arbejdsstil. Brug den simple navigation til nemt at sammenligne og visualisere forskellige dele af designet.
  3. Forbedret visualisering og analyse
    Det interaktive 3D-kanvas lader dig se dit produkt i 3D under designprocessen. Du får opdaterede oplysninger om komponenterne, mens du arbejder, og Live DRC giver dig straks besked, hvis der er designfejl.
  4. Integreret analyse og simulering
    De integrerede analyse- og simuleringsværktøjer hjælper dig med at vælge og placere komponenter bedre ved at vise visuelle vejledninger i realtid. OrCAD PSpice laver smoke analysis og følsomhedsanalyse for at optimere omkostningerne.

Med OrCAD X tager du dit elektroniske systemdesign til helt nye højder. OrCAD X gør din arbejdsgang mere strømlinet, øger effektiviteten og hjælper dig med at bringe dine innovative idéer til næste niveau.

Som ingeniør ved du, at elektronisk systemdesign (ESD) handler om at få hardware og software til at spille sammen perfekt.

Hver eneste komponent – fra mikroprocessorer og hukommelsesenheder til sensorer og strømforsyninger – skal passe sammen for at sikre optimal ydeevne, lavt strømforbrug og høj pålidelighed. For på den måde opnår du bedst et sammenhængende og funktionelt system.

Og her kommer OrCAD X ind i billedet.

Få styr på de vigtigste tekniske parametre

Når du designer elektroniske systemer, skal du hele tiden finde den rette balance mellem funktionalitet, ydeevne, omkostninger og producérbarhed, samtidig med at…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at låse op for indholdet

    Er du allerede tilmeldt, så indtast blot din tilmeldte email.
    Copyright © 2024 Nordcad Systems A/S
    cross